Witajcie!
W powietrzu czuć zapach lasu, a to wszystko za sprawą poootężnej choinki, która właśnie zagościła w naszym domku. Jednym słowem czeka mnie dużo pracy, bo ktoś musi ją ubrać :D, więc życzcie mi powodzenia, jednak w ferworze świątecznych przygotowań udało mi się znaleźć chwilkę by opublikować zaległy przepis. Zapraszam!
Lekka sałatka z kaki (na kilka porcji)
- 2 owoce kaki
- opakowanie z mixem sałat
- filet z łososia - kawałek 200g
- sos winegret (3 łyżki oliwy, łyżeczka musztardy, łyżeczka octu winnego, łyżeczka miodu - najlepiej zrobić to w szczelnym opakowaniu i dynamicznie wstrząsając do momentu połączenia się składników)
1. Kaki obieramy i kroimy w paski.
2.Filet z łososia nacieramy ząbkiem czosnku, przyprawiamy pieprzem, solą i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 20 minut. Przygotowaną rybę kroimy w paski.
3. W naczyniu układamy na dnie sałatę, następnie kaki i łososia, wszystko polewamy przygotowanym sosem winegret.
Smacznego !!!
Pozdrawiam Was,
Patrycja