12 listopada 2014

KASZA JAGLANA Z WARZYWAMI

09:58

Share it Please
Witajcie,


niestety pogoda nas dzisiaj nie rozpieszcza, jednak ciepła, warzywna jaglanka każdego postawi na nogi, nawet największego śpiocha. Dzisiaj w wersji wytrawnej z warzywami, a jutro coś na podwieczorek, bądź śniadanie, czyli na słodko.





Kasza jaglana z warzywami  (2 porcje)

- 1 czerwona papryka

- pół opakowania mrożonej zielonej fasolki szparagowej (200g)

- woreczek kaszy jaglanej (100g przed ugotowaniem)

- przyprawy (sól, pieprz, bazylia)

- olej rzepakowy – łyżka

-jogurt naturalny – 2  łyżki

1.Na rozgrzany olej rzepakowy wrzucamy podgotowaną kaszę jaglaną, lekko zasmażamy.
2.Paprykę kroimy w kostkę, fasolkę blanszujemy i dodajemy do kaszy. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu, podlewając odrobiną wody lub bulionu.
3.Przyprawiamy całość szczyptą soli, pieprzu, bazylii.
4.Gdy całość będzie już miękka a smaki się przenikną, ściągamy garnek z palnika i dodajemy jogurt naturalny - mieszamy.

Całość można wzbogacić o inne warzywa np. czosnek, cebulę...




Pozdrawiam Was, 
Patrycja