Witajcie!
Dziś piszę posta w imieniu Patrycji, która nie ma zbyt wiele czasu a wiem, że zależy Wam na przepisie i na niego czekacie.
Bez zbędnych wstępów, zapraszam! : )
Składniki na 6-8 naleśników:
-mąka pszenna pełnoziarnista - szklanka
-mleko 2% - szklanka
-woda mineralna- szklanka
-jajko
-olej rzepakowy- łyżeczka
-szczypta soli
Składniki na krem szpinakowy:
-twaróg chudy- 200g
-szpinak w brykiecie lub puree - 400g
-jogurt naturalny- 1-2 łyżki
-czosnek- ząbek
-szczypta soli, pieprzu
Przygotowanie:
1. Do miski wbijamy jajko, miksujemy z mlekiem i szczyptą soli, następnie dodajemy wodę mineralną, potem mąkę. Całość dokładnie miskujemy, na koniec wlewając olej rzepakowy.
2. Rozgrzewamy dobrze patelnię i smażymy na niej naleśniki na złoty kolor.
3. Szpinak dusimy z czosnkiem i przyprawami. Następnie studzimy.
4. Do kielicha blendera lub malaksera wkładamy twaróg, jogurt naturalny oraz wystudzony szpinak. Miksujemy na gładki krem.
5. Naleśniki smarujemy kremem, przyozdabiamy kapką jogurtu naturalnego, no i jemy :)
Gotowe!!
To wszystko na dziś. Miłego dnia!
Pozdrawiam,
Beata
Ps. A teraz reklama : D Zapraszam Was serdecznie do polubienia Cateringdieta, z którym teraz ściśle współpracuję :)