Z lekkim opóźnieniem, ale udało się! Jest przepis na krem paprykowy. Dzisiaj bez zbędnych wstępów, po prostu przejdę do sedna sprawy :D
KREM PAPRYKOWY
- 1 czerwona papryka
- 200 g chudego twarogu
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- przyprawy (sól, pieprz, zioła prowansalskie)
1. Oczyszczoną paprykę kroimy w plastry, przyprawiamy ziołami prowansalskimi i wkładamy na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni.
2. Do blendera wkładamy gotową paprykę, twaróg, jogurt. Dodajemy oliwę, przyprawy i wszystko miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Ewentualnie można dodać więcej jogurtu, jeśli konsystencja jest zbyt gęsta.
Szybko i prosto :D
Pozdrawiam,
Patrycja