31 października 2014

KREM PAPRYKOWY

16:58

Share it Please
Witajcie!
Z lekkim opóźnieniem, ale udało się! Jest przepis na krem paprykowy. Dzisiaj bez zbędnych wstępów, po prostu przejdę do sedna sprawy :D



KREM PAPRYKOWY

- 1 czerwona papryka
- 200 g chudego twarogu
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- przyprawy (sól, pieprz, zioła prowansalskie)


1. Oczyszczoną paprykę kroimy w plastry, przyprawiamy ziołami prowansalskimi i wkładamy na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni.

2. Do blendera wkładamy gotową paprykę, twaróg, jogurt. Dodajemy oliwę, przyprawy i wszystko miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Ewentualnie można dodać więcej jogurtu, jeśli konsystencja jest zbyt gęsta. 

Szybko i prosto :D

Pozdrawiam,
Patrycja