Witajcie,
w ten słoneczny, niedzielny poranek. Pogoda za moim warszawskim
oknem zachęca wręcz do długich spacerów, jednak ja ten dzień chyba spędzę w
łóżku, może ciepła herbatka postawi mnie na nogi. Wczoraj obiecywałam na FB przepisy i słowa
dotrzymuję. Zacznę od tego najłatwiejszego, chociaż poprawniej byłoby
powiedzieć najszybszego, bo jego przygotowanie zajmuje mniej niż ugotowanie wody
w czajniku – taki żarcik o poranku :D Zapraszam.
Krem twarogowy z Avocado
(z podanych składników wychodzi
średnie pudełeczko kremu, na pewno starczy na kilkaaa śniadań :P)
- twaróg półtłusty 200 g
- połowa średniego Avocado
- świeżo wyciśnięty ząbek czosnku
- trzy łyżki jogurtu naturalnego
- szczypta soli
- ewentualnie odrobina mleka
Jak już wcześniej pisałam - jest to jeden z najszybszych i
najprostszych przepisów naszego bloga. Wystarczy wszystkie składniki umieścić w
blenderze tj. twaróg, Avocado, czosnek, jogurt. Nie zapominając o szczypcie
soli do smaku i miksować do momentu uzyskania gładkiej masy. Jeśli zajdzie
taka konieczność i nasz mikser będzie miał trudności z połączeniem owych składników,
można dodać trochę mleka, to na pewno ułatwi mu pracę :D
Mówiłam, że będzie szybko i smacznie!
Pozdrawiam Was i życzę smacznego,
Patrycja