Sezon truskawkowy powoli dobiega końca, więc trzeba korzystać póki jeszcze można. Tym razem zmodyfikowana wersja sałatki z winogronem, który zastąpiłam truskawkami, połączenie dość odważne, ale mimo wszystko bardzo smaczne. Polecam!
Sałatka owocowo-warzywna (na około 2-3 porcje)
- średni brokuł
- 6-7 truskawek
- 1/4 opakowania fety - 50 g (ilość zależna od naszych własnych upodobań czy zaleceń)
- prażone płatki owsiane
Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy al dente, by nie był za bardzo rozgotowany. Truskawki dzielimy na ćwiartki a fetę kroimy w kostkę. Brokuł układamy na dnie talerza, następnie dodajemy truskawki, fetę i posypujemy prażonymi na złoto płatkami owsianymi (nie podaję ilości, bo to zależy od naszych własnych upodobań). Sałatkę koniecznie podawać z sosem czosnkowym lub octem balsamicznym, tak najlepiej smakuje ! Przepis na sos znajdziecie pod tym linkiem :
SOS CZOSNKOWY
Smacznego !
Pozdrawiam Was,
Patrycja