25 września 2013

PASTA Z OSTROBOKA

15:38

Share it Please
Witajcie!

Dziś mam dla Was przepis na pastę do pieczywa lub gęsty i pożywny dip do warzyw. 
Pasta świetnie pasuje do nadziewania pomidorów, cykorii czy cukinii, przez co świetnie nada się jako szybka przekąska w pracy lub na szybkim przyjęciu.


WARTOŚĆ ENERGETYCZNA I ODŻYWCZA CAŁEJ PASTY: 

280 kcal
białko: 38g
tłuszcz: 11g
węglowodany: 7g

Co będzie potrzebne?

-ostrobok/makrela- 50g
-twaróg chudy-100g
-jogurt naturalny- 50g
-musztarda rosyjska/sarepska - łyżka
-szczypiorek
-pieprz

Jak zrobić?

Bardzo prosto : ) Wszystko zależy od tego, jaką konsystencję pasty lubicie. Ja lubię gładką więc potrzebny był mikser.
1. Ostrobok/makrelę pozbawiamy ości. Zróbmy to dokładnie. Rybę przekładamy do miski.
2. Dodajemy twaróg, jogurt naturalny, musztardę, pieprz i wszystko miksujemy.
3. Szczypiorek drobno kroimy, dodajemy do pasty, mieszamy i schładzamy.

Gotowe!

Pozdrawiam Was,
Beata