14 sierpnia 2013

LEKKIE LODY ARBUZOWE

08:00

Share it Please
Witajcie!

Dziś mam dla Was coś prostego na wykorzystanie zalegających resztek arbuza. Inspiracją do ich zrobienia było zdjęcie, które wrzuciła na swój profil na Fb Justyna, czyli Popłyń z Wisłą, znana części widowni z bloga Fitholik.



Co będzie potrzebne na 2 porcje?

-arbuz, może być zwykły lub bezpestkowy - 500g
-jogurt naturalny lub maślanka- 200-250g
-miód- łyżeczka 

Jak przygotować?

Jak zwykle prosto.

Wystarczy pozbawić arbuza skórki, następnie pokroić go w kostkę i zamrozić. 
Później wystarczy zmiksować go z jogurtem i miodem.
By nadać mu trochę bardziej zwartą strukturę włożyłam całość jeszcze na chwilę do zamrażarki.

Gotowe!

Pozdrawiam Was,
Beata