Dziś mało odkrywczy, ale za to aromatyczny i szybki pomysł na jesienny obiad, czyli KURCZAK W WARZYWACH.
Co będzie potrzebne?
Składniki na 2 osoby:
Przygotowanie:
1.Pierś z kurczaka (ok.150g) kroimy na mniejsze kawałki, zalewamy oliwą, przyprawiamy i odstawiamy do lodówki, aż smaki się przegryzą. Najlepiej na kilka godzin, ale optymalny czas, jak dla mnie to już godzinka : )
2.Cebulę kroimy w kostkę podsmażamy na patelni, dokładamy mięso wraz z marynatą i wszystko smażymy.
3.Gdy mięso jest już gotowe dorzucamy mieszanki warzywnej i dolewamy na dno odrobinę gorącej wody. Całość przykrywamy i dusimy, aż warzywa zmiękną.
4.Kolejny krok to dołożenie pomidorów z puszki. Całość dobrze mieszamy, wciskamy czosnek, doprawiamy powtórnie solą, pieprzem oraz curry i dalej dusimy.
5.Po 10-15min kurczak w warzywach jest gotowy! Sos można podrasować jeszcze jogurtem naturalnym, ale to już wedle uznania : )
Smacznego!
Beata