20 października 2012

PENNE ZE SZPINAKIEM I CEBULKĄ

11:00

Share it Please
Witajcie!

Dziś przepis na szybki sobotni obiad - penne ze szpinakiem i cebulką.




Składniki: (2 osoby)
-makaron penne- 200g
-szpinak mrożony w liściach- 450g, świeży -ok.800g
-cebula, czosnek
-olej rzepakowy
-jogurt naturalny-czubata łyżka
-pieprz, sól

Przygotowanie:

1. Makaron gotujemy al dente.
2. Szpinak oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki (w przypadku świeżego).
3. Na oleju podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę, następnie dodajemy szpinak i dusimy.
4. Wciskamy czosnek, przyprawiamy. Na koniec zaciągamy jogurtem.
5. Na patelnię ze szpinakiem przekładamy makaron i mieszamy.
6. Gotowe danie można polać smakową oliwą. Ja wykorzystałam olej aromatyzowany tymiankiem i cytryną,

Smacznego!
Beata