Wczoraj będąc w sklepie kupiłam avocado, dość miękkie, dlatego musiałam je dość szybko wykorzystać, stąd pomysł na dzisiejszą pastę, idealną jako przekąskę z warzywami lub do chleba.
Składniki:
-avocado- 1 szt
-czosnek-ząbek
-sok z cytryny-łyżka
-papryka czerwona- pół średniej wielkości
-feta- łyżka
-pieprz
Przygotowanie:
Avocado pozbawiamy pestki przekrawając je na pół wzdłuż pestki i następnie przekręcając jedną z połówek.
Łyżką wyjmujemy miąższ ze skórki i wkładamy go do miseczki, następnie skrapiamy je sokiem z cytryny, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Kroimy drobno paprykę i dodajemy, dokładamy łyżkę fety, pieprz i wszystko razem mieszamy. GOTOWE!
Szybkie, proste, no i zdrowe!
Beata