20 czerwca 2012

Krem pomidorowo-marchwiowy

16:12

Share it Please

Witajcie:)

Dziś potrawa, która łączy w sobie wiele cech:
-po pierwsze jest niskokaloryczna
-po drugie jest idealna na obiad
-po trzecie jest to połączenie jednocześnie zupy, jak i II dania, ze względu na swoją konsystencję
-po czwarte syci na długo
-po piąte składa się głównie z warzyw 
-i po szóste jest szybka w przygotowaniu

...czyli posiłek idealny!!




Składniki na 4 osoby:
-2 x opakowanie marchewki z groszkiem (mrożonej)
-4 średnie ziemniaki
-puszka pomidorów bez skórki
-cebula
-2 ząbki czosnku
-przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka
-ryż : 2-3woreczki 
-jogurt naturalny do ozdoby :)


Przygotowanie:

W garnku gotujemy marchew z groszkiem, pokrojone w kostkę ziemniaki, ząbki czosnku. W tym samym czasie kroimy drobno cebulę i podsmażamy, następnie dokładamy pomidory z puszki. Smażymy, aż sok z pomidorów odparuje. Gdy gotująca mieszanka jest już miękka dokładamy podsmażone pomidory z cebulką oraz przyprawy i jeszcze chwilę gotujemy. Na koniec wszystko blendujemy. 

Zupę podajemy z ugotowanym ryżem i odrobiną jogurtu:)


Smacznego!
Becia