Dziś coś specjalnie dla mięsożerców - roladki z piersi kurczaka.
Co będzie potrzebne?
- po pierwsze farsz, którym nadziejemy przyprawioną uprzednio pierś kurczaka.
Ja, farsz przygotowałam z cebulki dymki, pomidora, sera żółtego oraz natki pietruszki.
-tak przygotowanym farszem nadziewamy pierś z kurczaka, naciętą wzdłuż ostrym nożem.
-następnie zawijamy dość ściśle lub spinamy brzegi wykałaczkami, tak by farsz nie wypadał.
-przygotowane mięso umieszczamy w naczyniu żaroodpornym, smarujemy wierzch majonezem lub skrapiamy oliwą, ewentualnie dokładamy pozostałe warzywa.
-roladkę z kurczaka wkładamy do piekarnika z termoobiegiem (180 st.C) na ok. 30 min, aż mięso się przypiecze, a ser dobrze rozpuści.
GOTOWE !
Smacznego :)