Witajcie kochani!
Przybywam do Was z obiecanym przepisem na Frittatę z łososiem i szpinakiem. Powiem szczerze, że to jedno z moich ulubionych dań. Po pierwsze jest niewymagające - mieszasz składniki i sruuu do piekarnika. Praktycznie robi się samo. A po drugie jest uniwersalne, doskonale sprawdza się na śniadanie lub kolację. Czego chcieć więcej :P
Składniki:
- 4 jajka
- 100 g szpinaku
- 60 g wędzonego łososia
- 100 g sera typu feta
- 10 pomidorków koktajlowych
- pieprz
Przygotowanie:
2. Pokrój w kostkę fetę, a łososia w mniejsze
kawałki. Pomidorki przekrój na pół.
3. W głębokiej misce roztrzep jajka, dodaj do
nich szpinak, łososia, część pomidorków, fetę. Dopraw pieprzem i dokładnie
wymieszaj.
4. Całą masę przelej do foremki lub żaroodpornego
naczynia i udekoruj resztą pomidorków (skórką do dołu). Piecz przez około 30
minut. Podawaj np. z sosem czosnkowym.
Smacznego :D
Pozdrawiam Was,
Patrycja