11 września 2017

FRITTATA Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM I SZPINAKIEM

20:36

Share it Please

Witajcie kochani!

Przybywam do Was z obiecanym przepisem na Frittatę z łososiem i szpinakiem. Powiem szczerze, że to jedno z moich ulubionych dań. Po pierwsze jest niewymagające - mieszasz składniki i sruuu do piekarnika. Praktycznie robi się samo. A po drugie jest uniwersalne, doskonale sprawdza się na śniadanie lub kolację. Czego chcieć więcej :P





Składniki:
- 4 jajka
- 100 g szpinaku
- 60 g wędzonego łososia
- 100 g sera typu feta
- 10 pomidorków koktajlowych
- pieprz

Przygotowanie:

     
     1. Nastaw piekarnik na 180 stopni C. Umyj i osusz dokładnie szpinak i pomidorki.

2. Pokrój w kostkę fetę, a łososia w mniejsze kawałki. Pomidorki przekrój na pół.
3. W głębokiej misce roztrzep jajka, dodaj do nich szpinak, łososia, część pomidorków, fetę. Dopraw pieprzem i dokładnie wymieszaj.
4. Całą masę przelej do foremki lub żaroodpornego naczynia i udekoruj resztą pomidorków (skórką do dołu). Piecz przez około 30 minut. Podawaj np. z sosem czosnkowym.

Smacznego :D










Pozdrawiam Was,
Patrycja