Witajcie,
Dzisiaj szybki przepis na nadziewane pomidory, idealne na
kolację. Nie będę za bardzo się
rozpisywać, bo czas mnie niestety goni, niby weekend a jednak wolnej chwili brak. Mam nadzieję, że chociaż Wy
możecie nacieszyć się piękną pogodą za oknem, u mnie dzisiaj piękne słoneczko.
Nadziewane pomidory
- 4 pomidory (ilość zależy od naszych potrzeb)
- chudy twaróg ( jedno opakowanie - 200 g, wystarczy na
około 4 pomidory)
- pół opakowania małego jogurtu naturalnego
- szczypior
- czosnek
Przepis szybki i prosty, idealny na kolację. Pomidory myjemy,
wydrążamy ze środka gniazdo nasienne i umieszczamy na około 5 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni –
postanowiłam tak zrobić, by skórka pomidora lekko zmiękła, ale jest to
opcjonalne. Nadzienie przygotowałam z chudego twarogu, jogurtu naturalnego,
szczypiorku i świeżo wyciśniętego czosnku. Wystarczy wszystko razem wymieszać.
Tym razem nie użyłam żadnych przypraw, sam czosnek i szczypior nadały znaczący
smak. Na koniec tylko wypełnienie pomidorów i gotowe. Mniej niż 10 minut i
kolacja przygotowana. Do farszu można dodać np. łososia wędzonego, paprykę ….wszystko
na co mamy ochotę !
Pozdrawiam Was,
Patrycja