15 lipca 2014

SAŁATKA GRILLOWA

11:26

Share it Please
Witajcie,
wakacje w pełni, pogoda póki co dopisuje, więc spotkania przy grillu mile widziane. Jako, że z Becią nie jemy mięsa, postanowiłyśmy zrobić sałatkę z bułeczkami, której inspiracją była sałatka z naszej ulubionej restauracji w Zielonej Górze. Zapraszamy !



Sałatka grillowa (rodzinna, na wiele porcji)
- sałata lodowa
- 3 pomidory
- 10 czarnych oliwek
- Puszka tuńczyka w sosie własnym
- 3-4 jajka
- winegret

Umytą sałatę lodową rwiemy na mniejsze kawałki i wykładamy nią dno półmiska/miski, następnie układamy tuńczyka, pomidory pokrojone w półtalarki, ugotowane na twardo i pokrojone w talarki jajka, oliwki. Wszystkie składniki polewamy własnym winegretem lub octem balsamicznym.

Gotowe! Prosta i szybka sałatka idealnie sprawdzi się podczas spotkań np. przy grillu.

Bułeczki  – mogą być drożdżowe z ciasta na pizzę, owsiane lub razowe.




Polecamy :D

Pozdrawiam Was,
Patrycja