Witajcie,
wakacje w pełni, pogoda póki co dopisuje, więc spotkania
przy grillu mile widziane. Jako, że z Becią nie jemy mięsa, postanowiłyśmy
zrobić sałatkę z bułeczkami, której inspiracją była sałatka z naszej ulubionej
restauracji w Zielonej Górze. Zapraszamy !
Sałatka grillowa (rodzinna, na wiele porcji)
- sałata lodowa
- 3 pomidory
- 10 czarnych oliwek
- Puszka tuńczyka w sosie własnym
- 3-4 jajka
- winegret
Umytą sałatę lodową rwiemy na mniejsze kawałki i wykładamy
nią dno półmiska/miski, następnie układamy tuńczyka, pomidory pokrojone w półtalarki,
ugotowane na twardo i pokrojone w talarki jajka, oliwki. Wszystkie składniki
polewamy własnym winegretem lub octem balsamicznym.
Gotowe! Prosta i szybka sałatka idealnie sprawdzi się
podczas spotkań np. przy grillu.
Bułeczki – mogą być drożdżowe
z ciasta na pizzę, owsiane lub razowe.
np. owsiane bułeczki lub bułeczki drożdżowe
Polecamy :D
Pozdrawiam Was,
Patrycja