2 kwietnia 2014

JAJKA W TROCHĘ INNYM WYDANIU

21:25

Share it Please
Witajcie,
jak już wiecie - bierzemy z Becią udział w konkursie na najlepszy Wielkanocny przepis z użyciem jaj Farmio. Przyszła pora na moje potrawy, bo przygotowałam aż dwie - jedna bardziej tradycyjna, druga trochę z pomysłem. Zapraszam do lektury !


Zielona sałatka z avocado (około 3-4 małe porcje)
- 2 jajka Farmio
- pół dojrzałego avocado 
- 2 rzodkiewki
- ząbek czosnku
- 1/4 pęczka szczypioru
- sól, pieprz

Ugotowane jajka oraz umyte rzodkiewki  - kroimy w kostkę, po czym przekładamy do miseczki z avocado. Dodajemy pokrojony szczypior i wyciśnięty ząbek czosnku. Wszystko razem mieszamy, na sam koniec dodajemy przyprawy - sól i pieprz.

GOTOWE!



Szybka i prosta potrawa, idealna na śniadanie, nie tylko Wielkanocne !

Pozdrawiam Was,
Patrycja